W serwisie e-Zyczenia.pl dbamy o prywatność naszych użytkowników a administratorem państwa danych osobowych jest administrator serwisu e-Zyczenia.pl.

Polityka prywatności została stworzona po to, aby zapewnić użytkownikom serwisu e-Zyczenia pełne bezpieczeństwo.

Administrator Danych Osobowych zapewnia, że użytkownikom przysługują uprawnienia wynikające z ustawy RODO. Jeśli chcesz więcej wiedzieć na temat Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE to zapoznaj się z bardziej szczegółowymi informacjami np. na stronie GIODO lub na stronie Ministerstwa Cyfryzacji

Korzystanie z serwisu e-Zyczenia jest całkowicie darmowe i nie pobieramy żadnych opłat za wysyłanie kartek elektronicznych. Dlatego, że serwis jest darmowy na stronie wyświetlane są reklamy, za które odpowiada firma Google. Ze strony e-Zyczenia.pl można korzystać jako Gość lub założyć darmowe Konto Użytkownika. Podczas korzystania z serwisu jako Gość za pomocą plików cookies i logów serwera gromadzimy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera odwiedzającej osoby
  • Informacje o przeglądarce użytkownika
  • Odwiedzane podstrony serwisu e-Zyczenia.pl

Aby założyć darmowe Konto Użytkownika należy się zarejestrować. Przed rejestracją należy dokładnie zapoznać się Regulaminem i Polityką Prywatności naszego serwisu i jeśli akceptujemy wszystkie zapisy Regulaminu i wszystkie zapisy Polityki Prywatności można przystąpić do rejestracji. Aby móc założyć darmowe Konto Użytkownika musimy posiadać Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa Danych Osobowych. Wyrażenie zgody nie jest obowiązkowe, ale konieczne do założenia Konta Użytkownika. Podczas rejestracji i później podczas dalszego korzystania z serwisu e-Zyczenia.pl jako Użytkownik serwisu gromadzimy i przechowujemy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera użytkownika
  • Informacje o przeglądarce użytkownika
  • Odwiedzane podstrony serwisu e-Zyczenia.pl
  • Login użytkownika
  • Adres e-mail
  • Imię i Nazwisko
  • Płeć
  • Data urodzenia

W serwisie e-Zyczenia.pl wykorzystujemy dodatkowo adresy e-mail udostępnione przez serwis Kartkolandia.pl, dlatego jeśli kiedykolwiek w przeszłości wysyłali Państwo kartki elektroniczne ze strony Kartkolandia.pl to obecnie Państwa adresy e-mail znajdują się także w bazie danych serwisu e-Zyczenia.pl. Macie Państwo prawo do wglądu w te dane, poprawianie ich lub nawet całkowite ich usuniecie. W tej sprawie prosimy o kontakt z administratorem serwisu e-Zyczenia.pl. Można to zrobić korzystając z formularza kontaktowego dostępnego na podstronie Kontakt https://e-zyczenia.pl/kontakt

Przy wysyłce Newslettera korzystamy z serwera SMTP firmy Amazon AWS https://aws.amazon.com/.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdy będzie chciał otrzymywać od nas wiadomości, więc w razie nie wyrażenia na to zgody prosimy o kontakt z administratorem serwisu i wtedy Państwa adres e-mail zostanie zablokowany na ewentualność otrzymywania takich wiadomości a wszystkie Państwa dane osobowe zostaną usunięte z naszej bazy danych.

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych musimy posiadać państwa pełną zgodę na przetwarzanie państwa danych osobowych.

Proszę o tym pamiętać, że w każdej chwili możecie państwo poprawiać a nawet całkowicie cofnąć swoje zgody poprzez kontakt z administratorem serwisu. Jeśli jesteście państwo zarejestrowanymi użytkownikami serwisu e-Zyczenia.pl i posiadacie Konto Użytkownika, to wycofanie zgód na przetwarzanie Państwa danych osobowych wiąże się z całkowitą likwidacją Konta Użytkownika. Jeśli chcecie Państwo zlikwidować swoje Konto Użytkownkia prosimy o kontakt z administratorem serwisu.

W serwisie e-Zyczenia.pl gromadzone są również pliki cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu. Dowiedz się więcej o wykorzystaniu plików cookies w serwisie e-Zyczenia.pl czytając naszą Politykę Cookies

Dane osobowe gromadzone w serwisie e-Zyczenia wykorzystywane są tylko do prawidłowego działania serwisu i nie są udostępniane innym podmiotom.

Administrator Danych zastrzega sobie prawo do zmiany powyższej Polityki Prywatności poprzez publikację nowej wersji na stronie serwisu